Nieuw montagesysteem zorgt voor snellere installatie zonnepanelen

Geplaatst door Erol Aslan op

Het ValkPro+ systeem van Van der Valk Solar Systems wordt uitgebreid met twee nieuwe opties, de ValkPro+ L15 en de ValkPro+ P10. Met deze montagesystemen wordt de installatie van zonnepanelen op schuine daken, platte daken en open velden nog efficiënter.

Van der Valk Solar Systems, specialist op het gebied van solar montagesystemen, heeft naast het bestaande ValkPro+ systeem L10 Landscape nu twee nieuwe systemen ontwikkeld. Deze zijn opgebouwd uit een minimaal aantal verschillende onderdelen. Hierdoor kunnen standaardisatie, logistiek en snelheid van installeren geoptimaliseerd worden. Het systeem is volledig demontabel.

Nieuw montagesysteem zorgt voor snellere installatie zonnepanelen

Om panelen in Portrait-oriëntatie te kunnen plaatsen op een plat dak, moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van het 'ValkFlat' systeem op basis van A-frames. Dit is verleden tijd dankzij het ValkPro+ P10 systeem. Het ValkPro+ systeem heeft minder ballast per paneel nodig en daarnaast kan de benodigde installatietijd worden verkort dankzij de eenvoudigere montage.

Het ValkPro+ L15 systeem heeft als voordeel dat er een grotere instralingshoek wordt behaald, in vergelijking tot systemen met een hellingshoek van 10⁰.

Vijf minuutjes per paneel

Met alle panelen kun je een montagesnelheid van 4 á 5 minuten per paneel bereiken. De koppelingen zijn gemaakt van metaal, voor eenvoudige aarding en potentiaalvereffening. De systemen zijn geschikt voor alle gangbare paneelafmetingen en panelen met grotere en bredere afmetingen. De klemmen zijn geschikt voor paneeldiktes van 28-50 mm. De montagesystemen zijn standaard toepasbaar op daken tot 25 m hoogte. De ballast is laag, volgens geldende normeringen per land en onderbouwd door uitgebreide windtunneltesten.

Meer panelen op het dak

In een Zuid-opstelling is de standaard steekmaat van het ValkPro+ P10 2300 mm, in vergelijking tot 2700 mm voor het voormalige 'ValkFlat' systeem. Dit betekent dat er zo’n 15% meer panelen kunnen worden geplaatst.

ValkPVplanner

De nieuwe ValkPro+ systemen zijn nu ook beschikbaar in de ValkPVplanner, waarmee voor ieder project de juiste ballastberekeningen en benodigde stuklijsten kunnen worden samengesteld. De calculaties in de ValkPVplanner zijn gebaseerd op de geldende normeringen per land en uitgebreide windtunneltesten uitgevoerd met de betreffende systemen.

Bron: Van der Valk Solar Systems

Bron: https://www.installatieprofs.nl/nieuws/duurzame-energie/zonne-en-alternatieve-energie/nieuw-montagesysteem-zorgt-voor-snellere-installatie-zonnepanelen?utm_source=Mei%20ed%203%20%28E%29%202019&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief_InstallatieProfs&utm_id=125218


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →